Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 30 Oradea, la fel ca toate unitățile de învățământ din România, începe anul școlar 2020-2021 în condiții atipice, cu provocări și schimbări majore, generate de pandemie.

Întregul colectiv al grădiniței s-a preocupat de pregătirea spațiului grădiniței pentru deschiderea anului școlar prin reamenajarea sălilor de clasă, configurarea circuitelor prin marcaje în interiorul și în afara instituției, dotarea grupurilor sanitare cu dezinfectanți și consumabilele necesare. În același interval au fost organizate ședințe cu părinții la nivelul celor 12 grupe de copii atât la unitatea cu personalitate juridică de pe strada 1848, cât și la unitatea structură, pe strada Traian Moșoiu.

„În cadrul acestor întâlniri, părinții au fost informați despre scenariul de funcționare al grădiniței, despre măsurile și regulile care vor jalona întreaga desfășurare a activității instructiv educative în acest an școlar, despre faptul că instituția este pregătită să-și primească în siguranță cei 315 copii înscriși aici, în spațiul care respectă absolut toate reglementările în vigoare pentru protecția împotriva infectării cu noul coronavirus.

Am deschis ieri, 14 septembrie, ușa anului școlar 2020-2021 cu entuziasmul și dorința revederii cu cei mici, cu  încrederea că împreună, cadre didactice, părinți, copii vom reuși să ne  adaptăm unor reguli noi, stricte, că vom face față unor provocări inedite, și că  vom găsi soluții optime în gestionarea cu succes a acestei perioade dificile pentru toți.

Am trăit bucuria revederii cu mugurașii noștri în spațiul grădiniței, în care vom construi apoi  împreună un mediu stimulativ pentru dezvoltarea personalității, un mediu sigur și reconfortant care să ne asigure o participare continuă, fără întrerupere la procesul educativ. Mult succes tuturor în noul an școlar”, a declarat Lucia Negrău, directoarea GPP Nr. 30 Oradea.