În județul Bihor procentul notelor peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă la titularizare, înainte de contestații, este de 63,73%. La definitivat, după contestații, au promovat 70,32% din candidați. 

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat, în județul Bihor, 1.177 candidați din totalul de 1.278 de candidați înscriși. Conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor, la titularizare 15 candidați au obținut nota 10, iar 688 de candidați au obținut note între 7 și 9,99. Dintre cei 15 candidați, 5 au susținut proba la religie ortodoxă, 3 la învățământul preșcolar, 2 la educație fizică și sport, 2 la educație muzicală specializată, 1 la consiliere psihopedagogică, 1 la învățământul primar, respectiv 1 la religie penticostală. În centrul de evaluare, lucrarea unui candidat a fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei. 69 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar 4 candidați au fost eliminați. Candidații eliminați pentru tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021. Contestațiile au fost depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor sau transmise prin mijloace electronice pe 4 august, până la ora 21:00, dar vor putea fi depuse și astăzi, până la ora 12:00. Rezultatele finale se vor afișa pe 11 august. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minim nota 5. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 - 14 august.

 

Definitivat: cu 3,29% mai mulți după contestații!

128 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2020, în Bihor. Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ, după soluționarea contestațiilor, este în județul Bihor de 70,32% (în creștere cu 3,29% comparativ cu rezultatele inițiale 67,03%). Din totalul de candidați cu note la proba scrisă, 128 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen.

„Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 122 de candidați”, se afirmă într-un comunicat al IȘJ Bihor.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc luni, 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial. 193 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă în data de 22 iulie. Au fost prezenți 190 de candidați. Dintre aceștia, 7 s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Nu s-au înregistrat lucrări anulate. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.