A doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea de vară (proba obligatorie a profilului) a fost organizată ieri, în Bihor, în 13 centre. Dintre cei 3.320 de candidați prezenți, 1.221 au susținut proba la istorie, iar 2.099 la matematică.

Au lipsit 60 de elevi și nu a fost eliminat niciun candidat. Astăzi este programată proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, se va da joi.

Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iunie, până la ora 12.00, în aceeași zi, între 12.00 și 18.00, urmând a se putea depune contestații. Acestea vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații vor completa, semna și depune/transmite electronic inclusiv o declarație-tip în care vor menționea că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip va fi semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie, iar afișarea lor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

La nivel național, conform Ministerului Educației, aproape 3.500 de candidați au absentat, iar 38 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.