Luni au început probele scrise ale celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat. În Bihor au fost înscriși 595 de candidați, din care 68 au absentat.

 

Probele au început la ora 9.00, iar accesul candidaților în săli a fost permis, în baza actului de identitate, până la ora 8.30.

Pentru rezolvarea subiectelor au fost prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

În județul Bihor, pentru prima probă s-au înscris 595 de candidați. 527 au fost prezenți, 68 au absentat iar unul a fost eliminat din examen. Acesta a fost prins cu o cască în urechi la Centrul de Examen de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea.

După proba de luni, la Limba și literatura română, marți, 20 august, candidații vor susține proba obligatorie a profilului, miercuri, 21 august – proba la alegere a profilului și specializării, urmând ca joi să aibă loc proba la limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 26 august iar rezultatele finale vor fi anunțate pe 30 august, după soluționarea contestațiilor.

Un candidat este declarat promovat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6.

La nivel național, peste 33.600 de candidaţi s-au înscris la examen, la toate probele sau doar la probele nepromovate.