507 absolvenți au dat miercuri, 18 august, a treia probă a bacalaureatului, cea la alegere a profilului și specializării. Deși ar fi trebuit să fie cea mai ușoară, a fost proba cu cei mai mulți absenți de la începutul examenului, 125.

Pentru proba Ed, cea scrisă, la alegere a profilului și specializării s-au înscris în Bihor 632 de absolvenți, atât din seria curentă, cât și din seriile trecute. Au fost prezenți 507. Niciun elev nu a fost eliminat.  

Probele scrise se desfășoară în 7 centre de examen: Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta, Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș, iar pentru evaluarea lucrărilor s-au organizat două centre zonale de evaluare.

Astăzi, o parte dintre elevi susțin ultima probă, cea scrisă la Limba și literatura maternă (E.b).

Șase candidați susțin examenul în condiții speciale (deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare).

Primele rezultate de la probele scrise se vor afișa pe 31 august, până la ora 12.00, iar contestațiille se vor depune în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00. În perioada 1 - 3 septembrie se vor rezolva contestațiile. Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase). În prima sesiune a examenului de bacalaureat, în urma soluționării contestațiilor, rata de promovare în județul Bihor a fost de 69,4%.