La Palatul Copiilor Oradea, marți, 10 mai, a avut loc etapa judeţeană a concursului european ,,Tineri în Pădurile Europei”, organizat de RNP-Romsilva, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă Alutus şi Ministerul Educaţiei.

Concursul s-a desfăşurat sub coordonarea prof. Avram Nicolae-Ioan, inspector școlar general adjunct, sprijinit de prof. Marcu Marius-Constantin, director al Palatului Copiilor Oradea, ing. Faur Mircea, din partea Direcţiei Silvice Bihor, şi prof. dr. Alin Serafim Ștefănuț și prof. Filip Carmen, de la Palatul Copiilor Bihor. Au participat 14 echipaje, formate din câte trei elevi din ciclul liceal, pregătite de profesori coordonatori de la: Colegiul Naţional „Avram Iancu”- Ştei, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea şi Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”. De remarcat faptul că CN „Onisifor Ghibu” a fost reprezentat de șapte echipaje.

Competiţia s-a desfăşurat într-o atmosferă de fair-play total, iar câştigătorul etapei, după o lupta foarte strânsă, a fost un echipaj de la Colegiul Naţional „Avram Iancu”- Ştei, coordonat de profesor Daniela Smaranda Popa. Trebuie menţionat că toate echipajele au dat dovadă de o foarte bună pregătire. Câştigătorii s-au calificat la etapa a II-a - preselecţia naţională, care se va desfăşura în 27 mai, la sediul Direcţiei Silvice Bihor, urmând ca primele 15 echipaje clasate la această etapă să se califice la etapa a III-a - națională care este organizată în perioada 12 - 15 iulie 2022, în raza Parcului Natural Munții Maramureșului, aflat în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva. Toţi participanţii au fost recompensați cu diplome.