Copilașii de la creșă au desfășurat, zilele trecute, activități de joc de rol, alegând din mai multe meserii și profesii pe care le au părinții lor sau alți oameni.

 

Creșa a devenit pentru prichindeii din Oradea un loc familiar, un loc unde vin cu drag să învețe și să descopere cât mai multe lucruri despre tot ceea ce-i înconjoară.

În cadrul activităților de joc de rol, micuții au aflat, de exemplu, cum ajungi să ai o meserie, ce anume se muncește și ce produce omul care are o anumită meserie sau profesie.

„Copiii au desfășurat activități care au urmărit formarea capacităţii de a înţelege şi aprecia diferitele meserii pe care le desfăşoară oamenii pentru a fi folositori societății în care trăiesc”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

„Meseriile surprinse de copii în activitățile realizate presupun dăruire și implicare necondiţionată, unii fiind medici, bucătari, pompieri, alții fiind constructori sau frizeri”, au menționat aceștia.

De altfel, munca în echipă şi interacţiunea cu alţi copii stau la baza activităţilor desfăşurate în creșele orădene, acestea având un rol important în dezvoltarea emoţională, ajutându-i pe copii să se integreze într-un grup şi să lege prietenii.