Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării, din cadrul Facultății de Istorie Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, a Universității din Oradea, organizează sesiunea de admitere, pentru studii de Licență și Master, în perioada 5 - 30 iulie.

Perioada de înscriere va fi cuprinsă între 5 și 26 iulie, iar confirmarea locurilor obținute între 26 și 30 iulie. Depunerea dosarelor va putea fi făcută la adresa: irispsc.uoradea.ro, admitere.

Numărul total de locuri la admiterea pentru anul universitar 2021-2022 sunt 175, la Licență și Master. Dintre acestea, la Științe Politice sunt 75 de locuri, la Științele Comunicării - 50 de locuri, iar la Masterat Politici Publice Europene - 50 de locuri, toate atât la buget cât și la taxă.

Pentru studiile de Licență, Științe Politice sau Științele Comunicării, admiterea se face pe baza notelor obținute la examenul de Bacalaureat.

La admiterea pentru Master Politici Publice Europene contează, în proporție de 75%, media obținută la examenul de Licență și, 25%, planul de cercetare propus.

Absolvenții celor trei forme de învățământ vor obține calificări diverse: analist politic, jurnalist, consilier relații publice, profesor, științe politice, jurnalism, educație civică, cercetător în domeniul științelor politice, specialist în comunicare, purtător de cuvânt, consilier politic și de imagine pentru instituții publice sau oameni politici, partide politice, companii private, organizații non-guvernamentale și mass-media.

Studenții pot beneficia de burse în străinătate, burse de merit sau burse sociale.

În baza parteneriatelor pe care Departamentul le are cu universități din Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Polonia, Ungaria și Turcia, studenții de la Științe Politice și Științele Comunicării se pot bucura de burse în străinătate. Studenții au posibilitatea de a efectua stagii de practică în modernele laboratoare ale facultății sau în cadrul unor instituții de presă, cabinete parlamentare, instituții publice, filiale ale unor partide sau instituții culturale.