Student la Construcții Civile și Industriale, Darius Hulea este și „ambasador” al Universității din Oradea în cadrul alianței europene EU Green. În această calitate, tânărul orădean a luat parte la întâlnirea reprezentaților studenților din universitățile membre ale alianței academice, desfășurată la Universitatea din Evora – Portugalia, între 25 și 27 iunie.

 

Una din deciziile importante luată în Consiliul Studenților EU Green, spune Darius Hulea, a fost aceea de a „ține aproape de echipele formate din profesori și coordonatori. Nu am vrea să mergem pe căi diferite, ci să avem același drum. Cred că noi, studenții, am rămas puțin în urmă, dacă ne raportăm la pașii importanți pe care alianța academică i-a făcut deja până acum”.

Darius Hulea povestește că studenții EU Green au avut parte de provocări ieșite din comun, la Evora.

„Am participat la un concurs în care trebuia să construim o structură cât mai înaltă, folosindu-ne de 20 de spaghete, un metru de sfoară și un metru de bandă adezivă”. Desigur, experiența sa de viitor inginer constructor l-a ajutat foarte mult pe studentul orădean, a cărui echipă s-a clasat pe locul doi la ineditul concurs. „În vârful acestui turn, trebuia să punem o bezea, produs de patiserie foarte îndrăgit în Portugalia. Prin greutatea proprie, bezeaua dezechilibra structura. Tactica noastră a fost să construim o bază solidă, pe care am înălțat apoi turnul. Împreună cu colegii mei de echipă a înțeles că provocarea aceasta avea și un tâlc al ei, anume că, în orice situație, un detaliu extrem de mic, precum greutatea neglijabilă a unei bezele, poate să facă, totuși, diferența”.

Studenții din universitățile membre EU Green au făcut planuri pentru viitor, au decis să completeze structura Consiliului Studenților cu doi sau trei secretari, să își dezvolte o echipă de Social-Media și Marketing, să se întâlnească din două în două luni și să își monitorizeze mai atent activitatea „pentru a vedea ce am mai putea îmbunătăți”.

„La fel ca toate celelalte delegații EU Green, întâlnirea de la Universitatea din Evora a fost o experiență unică. Am învățat, împreună, cum să devenim mai sustenabili și că trebuie să-i facem și pe colegii noștri să urmeze această cale, pentru că viitorul este în mâinile studenților de acum”, crede Darius Hulea.