4.139 de elevi vor susține, începând de luni, 22 martie, simularea pentru examenul de bacalaureat. O clasă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și una de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” nu vor susține simularea deoarece, la nivelul acestor grupe de elevi, au fost diagnosticate cazuri cu Covid-19.

În Bihor sunt constituite 48 de centre. Simularea probelor la bacalaureat se organizează pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral și frecvență redusă în anul școlar 2020-2021. În aceste clase sunt înscriși 4.139 elevi.

Probele încep luni, 22 martie, cu cea scrisă la Limba și literatura română. Marți, 23 martie, se va susține proba E)c) scrisă - proba obligatorie a profilului, miercuri, 24 martie, proba E)d) scrisă -  proba la alegere a profilului și a specializării iar joi, 24 martie, proba E)b) scrisă la Limba și literatura maternă.

„Din datele comunicate până în prezent câte o clasă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea și Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, nu vor susține simularea deoarece la nivelul acestor grupe de elevi au fost diagnosticate cazuri cu Covid-19, iar 4 clase de la Liceul Tehnologic nr. 1 Valea lui Mihai nu vor susține simularea, deoarece la nivelul localității rata de incidență este de peste 6 la mia de locuitori”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9.00, accesul elevilor fiind permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării examenului național de bacalaureat este de trei ore.

În organizarea și desfășurarea simulărilor naționale se aplică toate prevederile legale actualizate, în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV2.

Notele obținute nu se trec în catalog, decât prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului. Rezultatele se vor afișa pe 31 martie 2021.