În cadrul programului educațional „Școala Altfel”, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal transmite elevilor și profesorilor însoțitori invitația de a participa la o serie de ateliere de artă japoneză și realizarea de figurine origami.

În perioada 24-27 octombrie 2023, când în unele unități școlare din Bihor se desfășoară programul „Școala Altfel”, la secția Muzeul Orașului Oradea, strada Emanuil Gojdu nr. 39-41 (Cetatea Oradea), se vor derula, prin grija lui Tiberiu Boroș, o serie de ateliere de artă japoneză. Elevii, însoțiți de cadrele didactice, vor fi inițiați în fascinanta artă a plierii hârtiei – origami. Timp de o oră și jumătate, micii artiști vor învăța să confecționeze trei figurine, dintre care un cocor. Până la finalul atelierelor, Tiberiu Boroș își propune să confecționeze cu ajutorul elevilor o mie de cocori. Potrivit tradiției japoneze, cine reușește să confecționeze o mie de cocori, i se va împlini o dorință.

În cadrul acestor ateliere se pot înscrie elevi cu vârste cuprinse între 9-18 ani. Timpul de desfășurare al unui atelier este de 1 oră și jumătate, în intervalul orar 10.00-11.30; 12.00-13.30. Taxa de participare este de 10 lei/elev.

Programările se fac la numărul de telefon 0771/741.331- secția Muzeul Orașului Oradea.