Parcul Libertății din Oradea s-a umplut din nou de culoare zilele trecute, în cadrul unei acțiuni inedite desfășurate sub coordonarea artistului vizual Roxie Stan.

 

De data aceasta, activitatea a avut loc în cadrul proiectului Erasmus+ „FLOW" (Fun, Learning, Opportunities, Wellbeing), un schimb de bune practici în ceea ce privește metodologiile de predare (atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți) între instituții de învățământ orientate pe studiul limbilor străine (atât de stat, cât și private) din Spania (coordonator), România, Croația, Republica Cehă, Slovenia, Turcia). Proiectul este desfășurat de Mihaela Popovici și Răzvan Marchiș.

„Rolul meu în acest proiect a fost un workshop creativ. Am ales să fac o mandală colectivă cu cretă, pe asfalt, cu toți participanții proiectului. Am meditat desenând și am desenat meditând, iar la final, ne-am bucurat de rezultat și am dansat în jurul mandalei”, ne-a mărturisit Roxie Stan.

În această vară, artista a desfășurat proiectul de artă stradală ,,Mozaic citadin”, în cadrul căruia aleea aflată în proximitatea pianinei din Parcul Libertății a fost transformată și revitalizată prin estetic, culoare și concept, devenind astfel o platformă și o galerie de artă contemporană în spațiul public.

Prin intermediul finanțatorului de proiect - Fundația Comunitară Oradea, împreună cu voluntari, Roxie Stan, artistă stradală cu experiență în domeniul intervențiilor artistice în spațiul public, a realizat o pictură pietonală sub forma unei benzi ilustrative cu caracter decorativ/simbolic în stilul ,,Art Nouveau”, reprezentativ orașului. Proiectul a fost inaugurat în luna august, beneficiarii direcți fiind membrii comunității, locuitorii orașului, turiștii și toți trecătorii care intră în contact cu această operă, scopul fiind acela de a face arta accesibilă prin extragerea ei din mediul formal și plasând-o în spațiul public.