Încep emoțiile pentru elevii din anii terminali. Săptămâna viitoare, luni, elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține simularea primei probe la Bacalaureat, cea la Limba română, urmând ca, o săptămână mai târziu, elevii din clasele a VIII-a să dea și ei simularea la aceeași materie, la Evaluarea Națională.

Cu două luni înainte de examenele naționale, elevii din anii terminali își vor verifica nivelul de cunoștințe în cadrul simulărilor. Primii vor fi elevii mai mari, din clasele a XII-a și a XIII-a, care vor susține luni, 22 martie, proba la Limba și literatura română (E.a). Pe 23 martie va urma proba obligatorie a profilului - proba E.c), pe 24 martie proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) și pe 25 martie, Limba şi literatura maternă - proba E.b).

După ce elevii mai mari vor scăpa de simulări, pe 29 martie, le vor începe elevii din clasele a VIII-a. Prima probă simulată la Evaluarea Națională va fi pe 29 martie - Limba şi literatura română. Pe 30 martie se va da simularea la Matematică și pe 31 martie - Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă).