Elevii care nu au reușit să ia bacalaureatul în edițiile trecute sau în vară, și cei care nu s-au putut înscrie la examen din pricina corigențelor au putut să se înscrie pentru ediția de toamnă a bacalaureatului până pe 24 iulie. În Bihor s-au înscris pentru examen 948 de elevi.

Săptămâna viitoare, între 7 și 11 august, va avea loc echivalarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină, și a competențelor digitale.

Greul va începe pe 16 august când se va da proba scrisă la Limba și literatura română, urmată, pe 17 august, de proba scrisă obligatorie a profilului și, pe 18 august, proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Pe 21 august, o parte din elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. 4 zile mai târziu, mai exact pe 25 august va avea loc afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (între orele 12.00 - 18.00). Rezultatele finale se vor afișa pe 29 august.

Ca noutate, conform ministrului Educației, Ligia Deca și secretarilor de stat Florian Lixandru și Sorin Ion, toate lucrările vor fi evaluate, pentru prima dată, digitalizat.