Înscrierea copiilor în clasele pregătitoare din anul școlar viitor poate fi făcută pe parcursul a două etape, care se desfășoară între 29 martie și 28 aprilie, respectiv în perioada 24-31 mai.

Și în acest an, la Beiuș doar două instituții de învățământ au propus înființarea de clase pregătitoare: Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” și Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu”.

Referindu-se la oferta educațională a Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” pentru 2021-2022, directorul Lucian Ropa a anunțat că aceasta va cuprinde, la fel ca în actualul an școlar, trei clase pregătitoare, toate în sistem tradițional, cu limba de predare română. Chiar dacă pentru anul școlar curent nu au fost ocupate decât 67 din cele 75 de locuri propuse, școlii i-au fost aprobate tot pe atâtea și pentru 2021-2022.

După cum anunța directoarea Florina Cloanda, și la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” numărul de clase pregătitoare și tipul acestora vor fi aceleași ca în planul de școlarizare pentru anul în curs. Prin urmare, la secția română vor fi organizate două clase pregătitoare, una tradițională și alta în sistemul „step by step”, ambele cu câte 22 de elevi, iar la secția maghiară va funcționa o clasă cu opt locuri.

Vestea bună care vine dinspre Inspectoratul Școlar Județean ține de programul „Școală după școală”, a cărui derulare este aprobată pentru ambele unități de învățământ beiușene menționate. La Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, programul va fi aplicat numai elevilor din ciclul primar, pe când la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” vor beneficia de acesta și cei de la gimnaziu.