Înainte de vacanța de iarnă, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș au fost finalizate mai multe proiecte educative și investiții care, pe de o parte, au adus bucuria sărbătorilor și elevilor cu o situație materială vulnerabilă, iar pe de alta, au completat baza materială și au înfrumusețat ambientul școlii.

 

„Dăruind, devenim mai buni!”, cea mai importantă activitate caritabilă desfășurată în această perioadă, a ajuns la cea de-a XII-a ediție și face parte din proiectul educativ „Micul întreprinzător”. Mai multe detalii ne-a oferit chiar directoarea Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, prof. ec. Claudia-Florina Cighir: „În școala noastră continuă tradiția acțiunilor caritabile desfășurate în perioada Sărbătorilor de iarnă, activitatea anuală «Dăruind, devenim mai buni!», din cadrul proiectului «Micul întreprinzător», ajungând la cea de-a XII-a ediție.

Pentru a asigura fondurile necesare activității menționate, am inițiat colecte de la elevi, părinți, parteneri ai școlii și personalul acesteia, care a decis să doneze cotizația sindicală aferentă lunii octombrie 2022. Pentru completarea sumei necesare, mai mulți elevi ai școlii noastre, talentați și inimoși, coordonați de câțiva dintre colegii noștri, au realizat decorațiuni de Crăciun și felicitări, pe care apoi le-au vândut în cadrul unei expoziții organizate în incinta Colegiului Tehnic «Ioan Ciordaș» Beiuș.

Am finalizat activitatea «Dăruind, devenim mai buni!» prin împărțirea pachetelor cu alimente de bază și dulciuri, precum și a unor sume de bani care au fost cheltuite, sub supravegherea profesorilor diriginți, pentru achiziționarea de articole vestimentare sau a altor bunuri de către elevii noștri cu situație materială precară”.

Nu a fost singura activitate cu caracter caritabil derulată, în această perioadă, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, profesoara Corina-Emilia Sabău, coordonatoare pentru proiecte și programe educative școlare și  extrașcolare, amintind și expoziția cu vânzare de felicitări și obiecte decorative pe care au organizat-o catedra de limbi moderne și Consiliul Școlar al Elevilor. Evenimentul a făcut parte din proiectul regional „Rendez-vous între culturi”, iar de suma strânsă în urma vânzării exponatelor au beneficiat elevii care provin din familii cu situație materială vulnerabilă.

Mai mult, după cum sublinia directorul adjunct Adrian-Ionuț Sabău, în urma participării, în anul școlar anterior, la proiectul educativ pe teme de ecologie „Fii responsabil!”, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” a primit, din partea Primăriei municipiului Beiuș, suma de cinci mii de lei, care a fost direcționată spre îmbunătățirea ambientului din curtea școlii, unde au fost plantați arbuști ornamentali și alte plante perene. Interlocutorul nostru a vorbit și despre modernizarea bazei materiale a școlii, cu fonduri primite de la asociația de părinți, peste 31 de mii de lei, fiind achiziționate 30 de table și 100 de scaune.