Clubul Rotary Insignis Oradea a oferit 100 de abonamente gratuite la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” elevilor din unitățile de învățământ din Oradea.

 

Proiectul, gândit în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, a fost lansat marţi, 6 februarie, în amfiteatrul bibliotecii, alături de profesori și de o parte dintre elevii beneficiari.

„Cu această ocazie, elevii și-au făcut abonament la bibliotecă pe durata de un an, au primit o scrisoare, o listă de recomandări de cărți și un semn de carte, au beneficiat de un tur prin secțiile bibliotecii și au avut ocazia să împrumute deja primele cărți și albume. Scopul proiectului este să transformăm acești elevi în cititori fideli, iar bibliotecarii

Bibliotecii Județene vor fi alături de ei în această nouă aventură de descoperire a fantasticului univers al cărților”, a precizat Anamaria Creţu.

Bibliotecara Lilia Blaga a explicat modul în care se va derula proiectul ulterior momentului în care elevii se vor înregistra: „Împreună vom selecta o serie de cărţi, apoi vom dezbate, discuta şi argumenta pentru a dezvălui nuanţe neaşteptate. După fiecare aventură literară, vom aduna gândurile şi părerile voastre pentru a forma o comunitate a cititorilor pasionaţi”.

Elevii au fost identificați cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, dintre beneficiarii burselor sociale.

„Proiectul „Today a reader, tomorrow a leader” este un proiect prin care ne dorim să aducem tinerele generații mai aproape de lectură și să transformăm biblioteca în acel loc cool unde tinerii să vină cu drag”, a declarat Anamaria Crețu.

Clubul Rotary Oradea Insignis este fondat de către un grup de tineri dornici să facă o schimbare și să participe activ la servirea comunității prin realizarea, promovarea și susținerea unor proiecte inedite, cu precădere în domeniul educației.