Atmosferă frumoasă joi, 11 mai, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea, unde s-a desfășurat concursul de limba engleză Speak Out, o competiție de monologuri cu aproape 200 de elevi de gimnaziu și liceu, din întreg județul Bihor.

Concursul a început la ora 10.00 și s-a desfășurat pe două secțiuni, scriere creatoare și monologuri. Acesta a strâns aproape 200 de concurenți, elevi de gimnaziu și liceu, din tot județul Bihor, care au fost coordonaţi de 80 de profesori. În cadrul concursului, elevii au fost evaluați de către două echipe a câte trei jurați, una a măsurat performanțele elevilor de liceu, iar cealaltă, ale celor de gimnaziu. Latura artistică a discursurilor a fost evaluată de Alin Stanciu, actor al Teatrului ,,Regina Maria”.

Au fost desemnați opt câștigători, patru - la secțiunea de scriere creatoare și patru - la cea de monologuri, elevi de gimnaziu și liceu.

La monologuri, vor reprezenta județul Bihor la faza națională: Kallos Maia, clasa a VI-a, Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu”, Oradea (locul I), Ioana Farcaș, clasa a VIII-a, C.N. ,,Emanuil Gojdu”, Oradea (locul II), Bogdana Busuioc, clasa a X-a, C.N. ,,Emanuil Gojdu”, Oradea (locul III) și Dan Abigail, clasa a XI-a, C.N. ,,Iosif Vulcan”, Oradea (locul IV).

La scriere creatoare, câștigători, cei care vor reprezenta județul Bihor la faza națională, au fost: Răzvan Pop, clasa a V-a, Colegiul Tehnnic ,,Alexandru Roman”, Aleșd (locul I), Viviana Bonațiu, clasa a VII-a, C.N. ,,Mihai Eminescu”, Oradea (locul II) și Raluca Rusu, clasa a X-a (locul III) și Diana Panaitescu (locul IV), clasa a XI-a, ambele de la C.N. ,,Emanuil Gojdu”, Oradea. Concursul de limba engleză Speak Out, propus de către Educational Drama Association in Romania, s-a desfășurat sub egida Ministerului Educației Naționale, fiind cuprins în calendarul național al activităților educative.