De luni, din 714 unități școlare, 565 funcționează în scenariul verde, cu prezență fizică la ore, și 148 în scenariul galben și roșu. Asta înseamnă că 78.476 de elevi au revenit la școală și doar 4.239 mai învață on-line.

 

Străzile Oradiei s-au umplut de elevi ieri, încă de la prima oră. După luni bune de învățat online, câteva zeci de mii de elevi au revenit pe băncile școlii. Mai exact, din 714 unități școlare, în 565 s-au ținut fizic ore, 78.476 de elevi fiind prezenți la cursuri. 149 de școli au rămas în scenariul galben sau roșu, 8.290 de elevi mergând totuși la școală (cei din anii terminali) și 4.239 rămânând să învețe on-line. Dintre aceștia, 565 de elevi și 28 de cadre didactice au rămas la ore on-line, cu motivare medicală.

Conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor luni, 17 mai, 13 elevi și 15 cadre didactice erau confirmați cu Covid-19 în Bihor. 6 formațiuni de studiu, însumând 148 de elevi, aveau activitatea suspendată. Acestea sunt la CSEI Bonitas Oradea, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea, Grădinița cu Program Prelungit Toldi din Salonta, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea și Școala Gimnazială nr 1 Sânnicolau Român. 

„Școala a început bine, fără incidente majore. Au fost și aspecte negative care au trebuit rezolvate. În Oradea, la una din școli activitatea s-a desfășurat on-line, chiar dacă am intrat în scenariul verde. În alte școli elevii nu au fost lăsați în pauze. Am luat legătura cu directorii și i-am rugat să respecte măsurile solicitate de la nivel central”, a spus, pentru Crișana, șeful IȘJ Bihor, Virgil Blage.