Elevii de clasa a X-a, interesați să studieze în Marea Britanie, sunt invitați să se înscrie la un concurs de obținere a burselor de prestigiu. Înscrierile se fac până pe 11 decembrie.

Asociația „Ține de Noi” împreună cu Headmasters' and Headmistress' Conference anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School etc. De asemenea, ei își pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își pot face noi prieteni din diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie. În anii trecuți peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți de prestigiu, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics.

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe școlare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% - 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei.

Elevii au de achitat doar o taxă de 25 lei, atunci când își înscriu aplicația în concurs (taxa este nereturnabilă) și o taxă de 1.250 de lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și vor pleca la studiu în Marea Britanie.

„Încurajăm citirea cu atenție a formularelor și ghidurilor prin care se va efectua înregistrarea în cadrul acestui program, precum și a instrucțiunilor de completare. Încurajăm contactul pe email la adresa: [email protected]”, susțin organizatorii.

Elevii care vor să concureze pentru burse trebuie să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar - 2021-2022) în clasa a X-a, să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie, venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2021 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire, iar vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2022, între 16 ani și 17 ani și 6 luni - nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2005 și 01.09.2006.

Elevii pentru care venitul părinților depășește 30.000 de lire în anul 2021 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.