Pandemia de Covid-19 a fost pentru foarte mulți români un test, unul din care au ieșit mai întăriți. Oamenii s-au deschis mai mult față de semeni, au devenit mai înțelegători și săritori. Din această categorie face parte și campania „Fiecare gest contează” demarată de Orange și Salvați Copiii.

Nu sunt multe companii în România care să aibă o istorie atât de bogată, ca Orange, când vine vorba de implicare socială. Unul dintre programele care și-au arătat roadele, timp de peste două decenii, este Orange Educational Program destinat studenților din universități tehnice.

Pe aceeași linie vine și Campania „Fiecare gest contează”, adaptată situației dificile prin care trec elevii în această perioadă.

Salvați Copiii, partener în cadrul proiectului, şi-a intensificat eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor vulnerabili în perioada pandemiei (copii din familii cu dificultăţi socio-economice, copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate), concentrându-se pe oferirea de suport material de urgenţă pentru copii şi familiile lor.

Campania se desfășoară pe patru direcții:

* 2000 de elevi beneficiază de tablete echipate cu internet, oferite prin Asociația Salvați Copiii

* 30.000 de elevi și profesori din peste 100 de școli primare și gimnaziale din medii defavorizate beneficiază de ascces gratuit la internet până la terminarea școlii

 

* 120 de profesori implicați în programele educaționale ale Salvați Copiii din 15 judeţe învață prin webinarii gratuite despre metodele digitale de predare disponibile în platforma online Digitaliada de Învățare și Testare, a Fundației Orange

* profesori și elevi au acces gratuit și nelimitat la peste 2000 de resurse educaționale în platforma digitaliada.ro. Traficul de internet pentru accesare este și el gartuit , până la data de 1 septembrie 2020.

Mai multe detalii puteți afla pe site-ul proiectului: oran.ge/FiecareGestConteaza