Școala Gimnazială nr.1 Călugări din județul Bihor desfășoară, în perioada martie-iunie, proiectul Caravana Experimentelor, prin care elevii au șansa să își competeze cunoștințele teoretice cu experimente practice.

 

În școlile din mediul rural lipsa laboratoarelor practice de științe reprezintă o reală problemă. Prin intermediul programului Fondul Științescu Oradea această problemă și-a găsit rezolvarea în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Călugări. Până ȋn prezent, 30 de elevi au avut șansa să ȋnteleagă mai ușor concepte teoretice precum forța centrifugă, proprietățile apei calde sau reci, refracția și reflexia, stările de agregare și densitatea, iar în perioada ce urmează vor experimenta reacțiile chimice și alte experimente cu forțe.

„Copiii au participat cu mult interes la experimentele care i-au ajutat să înțeleagă mai bine unele noțiuni de învățate la fizică sau chimie sau pe care le-au descoperit pentru prima dată, practic învățând prin descoperire alături de doamnele profesoare Todor Cristina și Bota Mădălina. Curiozitatea și dorința de cunoaștere i-a determinat să fie foarte receptivi, participând la activități interesante și relaxante, în același timp, pe care cu siguranță nu le vor uita. Mulțumim pentru această oportunitate Asociației „Educatia te face mare” și Fundației Comunitare Oradea”, a declarat directorul instituției de învățământ, prof. Mihaela Tigan.

„Dacă ne dorim tineri pasionați de științe, atunci trebuie să investim mai mult ȋn experimente de fizică și chimie. Ne-am propus ca, prin proiectul „Caravana Experimentelor”, finanțat de Fundația Comunitară Oradea, prin Fondul Științescu Oradea, să ajungem la cât mai mulți elevi, astfel ȋncât să le stârnim interesul pentru științe”, a transmis Olivia Smădu, președinta Asociației ,,Educația te face mare”.

Proiectul Caravana Experimentelor este finanțat prin programul Fondul Științescu Oradea, un program al Fundației Comunitare Oradea, inițiat de Federația Fundațiile Comunitare din România și de Romanian-American Foundation, realizat în Bihor cu sprijinul mai multor companii.