Și bihorenii pot beneficia direct, la ei acasă, de cele mai bune oportunități de studiu din 10 țări. 8.000 de participanți sunt așteptați pe 8 și 9 aprilie, la The Romanian International University Fair, primul târg educațional virtual din România.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care sunt în căutarea domeniilor de studiu care să li se potrivească, The Romanian International University Fair (RIUF) vine cu cele mai bune opțiuni de studiu din lumea întreagă, dar și din țară. Pe 8-9 aprilie, RIUF va avea prima sa ediție virtuală, evenimentul online gratuit unde tinerii vor putea găsi, din confortul propriei case, peste 7.000 de programe de studii din 10 țări, vor putea discuta cu reprezentanții instituțiilor sau primi gratuit consultanță educațională și în carieră.

Acestea și multe alte avantaje vin pentru tineri pe o platformă inovativă de realitate simulată, care va reda experiența evenimentului fizic. Participanții vor putea naviga prin târgul virtual, opri la standurile instituțiilor despre care vor să afle mai multe, descărca materialele și salva cu ușurință pe propriul calculator personal. Acest tip de eveniment educațional este o premieră pentru piața românească.

Vor fi disponibile informații despre peste 20 de domenii de studiu, ajutând participanții să se informeze, să compare și să aleagă cel mai bun program de licență sau masterat pus la dispoziție de universitățile prezente. În cele două zile, elevii vor putea afla mai multe despre programe de drept, marketing, IT & Computer Science, medicină, arte, științe naturale, business, arhitectură, design.

De asemenea, peste 100 de instituții educaționale vor fi prezente pe 8 și 9 aprilie în online. Fiecare instituție va avea un stand virtual, la care participanții se pot opri, solicita mai multe informații prin chat sau video call și pot descărca materialele utile despre programele de studiu, burse sau viața în campus.

Apoi, pot participa și la webinariile universităților internaționale sau cu studenți români care urmează un program de studiu în afara țării. Pentru cei care nu știu sigur dacă li se potrivește studiul în afară, România va fi reprezentată la eveniment de peste 12 instituții.

Participanții sunt invitați să se înscrie pe riuf.ro/virtual. Ei vor primi înaintea evenimentului un link pentru a intra pe platformă, unde își vor putea face propriul avatar și se vor putea plimba prin evenimentul virtual, exact ca în viața reală.