Marian Cristian Olah, elev al Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, a obținut Premiul I și Premiul special pentru cea mai bună lucrare practică la etapa națională a „Concursului pe Meserii – Bucătar”, desfășurat în perioada 22-26 aprilie, la Târgu-Jiu.

Marian s-a calificat la etapa națională a Concursului pe Meserii, specializarea  Bucătar, în urma obținerii Premiului I la Concursul pe Meserii, etapa județeană, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Faza națională a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Gorj în orașul Târgu-Jiu și a constat într-o probă scrisă, în care au fost evaluate competențele teoretice cu privire la însușirea corectă a temei de specialitate din programa pentru concurs și o probă practică, unde concurentul a avut de realizat un preparat la care comisia de evaluare a punctat organizarea locului de muncă, dozarea corectă a materiilor prime și auxiliare, procesul tehnologic de obținere al preparatului, condițiile de calitate ale preparatului și, nu în ultimul rând, curățenia la locul de muncă. La concurs au participat 27 de elevi de la liceele de profil din România, însoțiți de profesori de specialitate.  Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a fost reprezentat de Marian Cristian Olah, din clasa a XI-a, specializarea Bucătar, având ca profesori coordonatori pe Lavinia Popa - profesor instruire practică, Gabriela Sicoe - profesor inginer specialitate și Florica Radu - profesor însoțitor. Marian a obținut Premiul I și Premiul Special, clasând Colegiul „Mihai Viteazul” pe primul loc în România.

,,Această experiență a început cu un drum lung și greu, ore în șir de mers cu trenul. Ajuns la Târgu Jiu, am făcut cunoștință cu alți concurenți, olimpici și ei în județele de unde proveneau. Am făcut schimb de impresii, toți fiind începători în ale bucătăriei. Târgu Jiu este un oraș mic, dar frumos, operele de artă din parcul orașului și casa muzeu a lui Constantin Brâncuși fiind atracții turistice minunate. Am avut emoții înaintea concursului dar dorința de a fi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului m-a făcut tot mai încrezător. Clipa mult așteptată a premierei, după două probe extenuante din cauza emoțiilor și a muncii, a venit: Premiul I pentru concursul pe meserii și Premiul special pentru cea mai bună lucrare practică. În final a fost o experiență de neuitat, alături de maiștrii cu multă experiență și viitori bucătari cu visuri mărețe. Multe mulțumiri și un respect deosebit profesoarelor care m-au îndrumat: Lavinia Popa și Gabriela Sicoe”, a declarat Marian Cristian Olah.