Orădenii cu dare de mână, care vor să-și dea copiii la International School of Oradea (ISO), sunt invitați joi, 9 decembrie, la Ziua Porților Deschise. Organizatorii îi vor duce într-un tur de prezentare ghidat, al școlii, personalizat cu experiențele părinților și elevilor.

Evenimentul va începe la ora 16.30. „În primul rând e important să știți că am organizat Ziua Porților Deschise la cererea comunității, în urma a numeroase întrebări pe care le-am primit la telefon, sau pe platformele noastre de social media. În al doilea rând trebuie să știți că la organizarea evenimentului s-au implicat și elevii școlii noastre, prin Consiliul Elevilor. Cu siguranță nu în ultimul rand ne adresăm părinților, care ne pot vizita împreună cu copiii, mai ales că din anul următor deschidem și învățământul gimnazial.”, a transmis directorului executiv al ISO, Ahmet Dundar.

„Dragi părinți, vă invitam la noi să ne cunoașteți și în realitate, într-un cadru informal, fară rigiditatea unor speech-uri oficiale și fară graba de dimineața. Întâlnirea este bazată pe interacțiunea directă dintre echipa managerială, corpul didactic, părinții și elevii școlii și toate persoanele interesate de programul nostru educațional. Vă propunem un tur de prezentare, ghidat de noi, dar personalizat cu experiențele părinților și elevilor ISO. Așa veți vedea la prima mână dacă școală se potrivește planurilor dvs. pentru viitorul copilului”, afirmă organizatorii.

Sistemul britanic este organizat diferit față de sistemul romănesc, gimnaziul începe cu anul 7 de studiu (year 7, când copilul face 11 ani) și face tranziția la liceu până la anul 13 de studiu (year 13). „Noi începem înscrierile pentru gimnaziu (year 7) pentru că în vară termină prima promoție de year 6 și încăpând cu anul școlar 2022-23 se deschide gimnaziul și la ISO.”, declara Ebony Ellis, director adjunct.

Școala are și linie cu predare în sistem românesc, unde se va da startul clasei pregătitoare și clasei I, „acestea respectând programele din curriculum național, cu predarea intensivă a limbii engleze (6 ore pe săptămână) și îmbinarea bunelor practici cu cele ale claselor care studiază după curriculum britanic, astfel că ISO beneficiază de 2 sisteme educaționale care se îmbină în perfecta armonie.”, detaliază Codruța Bogdan, director educațional.

Participarea se realizează doar în urma înscrierii, care se poate face până în data de 8 decembrie, la numărul de telefon 0770.903.819, sau la info@isor.ro.