În perioada 20-24 mai, o echipă formată din trei profesori, Kovacs-Indrei Roxana, Moțoc-Chivari Elena și Ungur Rodica, de la CN „Iosif Vulcan” Oradea, a luat parte la programul Job shadowing din cadrul proiectului Erasmus, la Lycee de Coulogne, Franța.

 

Job shadowing a constat în participarea la ore de limba engleză, franceză, istorie, geografie, matematică desfășurate de profesori nativi, făcându-se, astfel, schimb de metode, practici, idei și tehnici de predare și evaluare, precum și activități culturale, care au constat în diverse vizite, cum ar fi: Acvariul „Nausicaa” din Boulogne sur mer, primăria și Muzeul modei și al dantelei din Calais, des 2 Caps din Coulogne.

În aceeași unitate, două cadre didactice, Nica Gabriela și Holhoș Felicia, alături de 10 elevi, au luat parte la multiple activități împreună cu elevii francezi, atât în timpul orelor de curs, cât și înafara lor, interacționând și exersând, în același timp, limbile engleză și franceză. Mobilitatea s-a încheiat cu degustarea unor produse locale și înmânarea diplomelor, atât profesorilor participanți, cât și elevilor.

CN „Iosif Vulcan” este școală acreditată Erasmus din anul școlar 2022-2023, iar mobilitățile sunt în continuă desfășurare. În acest an școlar se vor mai desfășura două mobilități Job shadowing profesori și o mobilitate elevi, pentru ca schimbul de experiență și bunele practici să aibă continuitate în cadrul european, CN „Iosif Vulcan” fiind totodată certificată și ca Școală Europeană.

Activitățile observate și desfășurate pe parcursul mobilității vor fi diseminate cu elevii noștri la clasă, în ședințe de catedre și cu profesorii școlii noastre.

Prin intermediul acestui proiect intercultural, atât profesorii, cât și elevii au avut privilegiul de a schimba opinii, metode, tehnici, de a-și exersa și dezvolta abilitățile de comunicare și de a consolida, totodată, legătura culturală româno-franceză.

Prof. KOVACS-INDREI Roxana