Elevii Colegiului Economic „Partenie Cosma” din clasele a IX-a C Turism și a XII-a D Turism, îndrumați de profesoara Manuela Climpe, au comemorat printr-un moment artistic, 100 de ani de la evenimentul major al anului 1918.

Activitatea a vizat dezvoltarea sentimentului patriotic, încurajarea elevilor prin activități originale creative, cunoașterea și respectarea valorilor fundamentale ale istoriei.

Cei 100 de ani au fost serbați de elevi prin activități cu caracter divers, interpretând, în costum popular, cântece și poezii patriotice, menite să amintească de evenimentele istoriei poporului român, și sceneta „O petrecere în familie”. Într-un singur glas, s-a intonat, alături de cei prezenți la eveniment, imnul național, în semn de omagiu pentru România MARE.

Elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a au format, în curtea Colegiului, un imens tricolor uman, timp în care a răsunat imnul național.

Pentru a simți și mai puternic spiritul și emoția acestei sărbători, elevii au dat frâu liber imaginației și au decorat clasele. Avizierul fiecărei clase a fost aranjat în mod inedit iar efortul nu va rămâne nerăsplătit, cele mai frumoase urmând a fi premiate. Nici clădirile colegiului nu au fost uitate, pe cele două corpuri fiind montată stema școlii.

Alexandra Matica