Elevii de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea au celebrat miercuri, 12 ianuarie, 172 de ani de la nașterea marelui poet, Mihai Eminescu, printr-o activitate intitulată sugestiv „Ziua Culturii Naționale”.

 

Declarată Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie rămâne, înainte de toate, ziua în care îl omagiem pe Mihai Eminescu, poetul născut în 1850, la Ipotești. Reprezentant al romantismului târziu, Eminescu a contribuit la integrarea literaturii române în universalitate, fiind, după cum observă Constantin Noica, „Omul deplin al culturii române”.

Elevii de la Colegiul Național „Iosif  Vulcan” Oradea au celebrat 172 de ani de la nașterea marelui poet, miercuri, 12 ianuarie.

La activitate au participat elevi din clasa a V-a A, a IX-a A, a XI-a D, scopul activității fiind promovarea poeziei eminesciene în rândul tinerei generații. Pe lângă recitarea unor texte sugestive din creația marelui poet, au mai fost audiate fragmente muzicale din creațiile lui George Enescu și Ciprian Porumbescu. De asemenea, au fost proiectate imagini cu tablouri din creația lui Nicolae Grigorescu și Ștefan Luchian.

Activitatea a fost coordonată de directoarea Simona Martin și profesoarele Meda Chetrone și Lidia Urs.