Început în octombrie 2019, proiectul județean „Ready to help” a adus multiple beneficii atât pentru elevii și profesorii școlii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, cât și pentru alții din afara școlii.

Aceste beneficii sunt: susținerea materială a unor persoane defavorizate medical sau material; dezvoltarea abilităților de relaționare socială; sensibilizarea elevilor față de semenii lor și conștientizarea faptului că gestul lor poate aduce bucurie și mângâiere; împlinire sufletească, recunoștință, experiență, prietenie. Obiectivul principal al echipei (prof. Carmen Hodişan – coordonator, prof. Dragoş Hodişan, prof. Ana Mihaela Cadleţ, prof. Şarlota Băican, prof. Georgeta Luca, prof. Marius Judea) a fost crearea în curtea școlii a unui spațiu destinat recreației, dar și activităților educative din timpul orelor. Ceea ce s-a dorit s-a realizat! Un spațiu colorat și vesel îi cheamă pe cei mici la țopăială. Cifre, litere, plimbare pe glob, mesaje și simboluri optimiste îi dau curții liceului un alt aspect. Mesele cu scăunele pot fi un loc de odihnă în aer liber în timpul pauzelor, dar și un loc potrivit pentru centrele de la alternativa Step-by-Step. O clasă întreagă își poate desfășura activitatea în acest spațiu. Soarele de primăvară îi îmbie pe dascăli și pe elevi să se bucure de aer, căldură, mișcare, deci, de sănătate, după o perioadă petrecută în spațiul virtual.

​Lucrarea a implicat oameni, timp și bani. Pictura a fost realizată de designerul Alina Ierugan, fondatoarea proiectului „Copilărie pe asfalt”. Costul picturii a fost plătit din banii obținuți prin cele două ședințe foto caritabile „Culegem zâmbete, dăruim din suflet” din anii școlari 2018-2019, 2019-2020. Măsuțele, băncile, boxa cu microfon, masa de tenis și cea de șah, piesele ornamentale din lemn (gărdulețele, jardinierele și pergola) au fost achiziționate cu sprijinul Primăriei din Aleșd.

​„Le mulțumim tuturor pentru implicare și pentru susținere! Îi mulțumim direcțiunii reprezentate de doamna prof. ing. Valeria Vasile și doamna prof. Melania Joldea pentru susținerea fiecărei activități a proiectului. De asemenea, îi suntem recunoscători domnului primar Ioan Todoca, care întotdeauna susține învățământul aleșdean, și domnului Cristian Ardelean, președintele Asociației ProDidactium Alexandru Roman, care a fost alături de noi în fiecare activitate a proiectului”, au precizat prof. Carmen și Dragoș Hodișan și prof. Ana Mihaela Cadleț.