Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a organizat ieri, de la ora 10.00, activitatea educațională „Culinariada”. În cadrul ei, elevii au avut ocazia să vadă diverse tehnici de gătit, organizarea spațiului și a echipei de lucru în bucătărie, organizarea și decorarea farfuriilor și noile tendințe internaționale ale sectorului gastro.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Programului Național „Culinariada” lansat de către Chef Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România.

În cadrul activității „Culinariada”, elevii au avut ocazia să vizualizeze diverse tehnici de gătit, organizarea spațiului și a echipei de lucru în bucătărie, organizarea și decorarea farfuriilor în restaurantele a la carte, noile tendințe internaționale ale sectorului gastro și noțiunile de bază despre carnea de vită, pește și pasăre. Au participat 50 de elevi asistenți și cei 10 elevi care au fost premiați în 2019 la concursul național „Culinariada Juniors’ Cup” de la Sibiu.

„Elevilor li s-a prezentat noul stil în gastronomie, cum să gătească fără a face risipă, cu ingrediente naturale, din zona în care trăiesc. Nu contează cantitatea, ci calitatea. Plus o mulțime de reguli despre cum trebuie aranjată mâncarea în farfurie”, a spus, pentru Crișana, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, Ruben Filimon. 

Activitatea s-a desfășurat în sala de mese a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, între orele 10.00 și 14.30, în cadrul unui acord de parteneriat încheiat între Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea, reprezentat prin directorul Ruben Filimon și directoarea adjunctă Simona Violeta Ardelean, și Asociția Euro – Toques România, reprezentată prin Chef Radu Zărnescu – președinte. Parteneri în organizarea evenimentului au fost Hotel Double Tree By Hilton Oradea și Selgros Cash&Carry Oradea.