Câţiva elevi italieni sunt pentru două săptămâni oaspeţii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul". Tinerii italieni vor frământa şi vor coace de zor produse de patiserie tradiţionale româneşti şi, bineînţeles, italieneşti, atât la colegiul orădean, cât şi la diverşi agenţi economici.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", din Oradea, este partener într-un proiect de mobilităţi Leonardo, cu tema „M.E.E.T. - Making Educational Experiences Together", care oferă elevilor implicaţi  experienţă europeană în domeniul gastronomic. „În şcoala noastră au sosit 13 elevi de la Fondazione CAPAC - Politecnico del Commercio din Milano (Italia), însoţiţi de d-nele profesoare Anastasia Vaira şi Lucia Untila. Elevii italieni vor participa la activităţi din domeniul alimentar cu accent pe realizarea de produse de patiserie tradiţionale româneşti, dar şi italieneşti", ne-a spus profesoara Camelia Pop. Activitatea se desfăşoară pe parcursul a două săptămâni (14-25 martie 201) în care elevii vor lucra în laboratorul şcolii, dar şi la câţiva agenţi economici care desfăşoară activităţi specifice de patiserie şi brutărie - hotel Continental Forum, hotelul Ramadam sau patiseria-brutăria Agrosara. Oaspeţii italieni vor beneficia şi de un program de socializare şi vizite la obiective turistice şi istorice din Bihor, precum şi o excursie la Băile Felix şi Peştera Urşilor.