Bihorenii se pot informa despre activitățile Uniunii Europene prin intermediul Centrului Europe Direct Oradea și pot participa la activitățile destinate cetățenilor.

Cu ocazia Zilei Europei, în perioada 1-16 mai 2021, Centrul Europe Direct Oradea organizează primul concurs de eseuri pentru tinerii orădeni, cu tema „Ziua Europei - 71 de ani de pace și unitate”. Concursul a fost lansat în data 1 mai și se încheie în 16 mai.

„Eseurile vor fi publicate pe pagina de facebook Europe Direct Oradea, urmând ca autorii celor mai apreciate dintre ele să fie premiați cu carduri cadou pentru achiziționarea de cărți”, anunță reprezentanții Fundației Comunitare Oradea. Mai multe detalii despre concurs se găsesc pe pagina de Facebook „Europe Direct Oradea”.

Pentru pasionații de desen, duminică, 9 mai, de la ora 12.00, în Parcul Libertății, va avea loc un concurs de desene pentru copii și tineri, cu aceeași temă: „Ziua Europei - 71 de ani de pace și unitate”. Cei care doresc să participe la concursul de desene, se pot înscrie în prealabil completând formularul: https://tinyurl.com/mnbjaa3z.

Desenele participanților vor fi fotografiate și postate pe paginile de facebook Europe Direct Oradea și Fundația Comunitară Oradea, ulterior, 12 dintre acestea vor fi incluse în calendarul tipărit al anului 2022.

Fundația Comunitară Oradea a deschis sâmbătă, 1 mai, Centrul Europe Direct, un centru de informare despre activitățile Uniunii Europene, destinat tuturor cetățenilor. Centrul își desfășoară activitățile în sediul Fundației Comunitare Oradea din Crișul Shopping Center etajul 2, acesta fiind unul din programele organizației pentru anii 2021-2025.