Elevii pasionați de artă din Bihor sunt invitați să participe la un concurs organizat de Muzeul Național Cotroceni. Competiția se adresează elevilor cu vârsta între 14 și 19 ani, iar lucrările trebuie să fie inspirate din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni sau de personalitățile și momentele istorice care și-au legat numele de acest spațiu.

Perioada de înscriere la concursul de arte vizuale Cotroceni Creativ Junior este până pe 30 iunie, inclusiv.

„Am luat această decizie, deoarece dorim să oferim tuturor celor interesaţi timpul optim necesar pregătirii pentru concurs, în contextul perioadei dificile generate de restricţiile impuse de pandemie și al studiului pentru examenele pe care le susţin. Dorim ca Muzeul Naţional Cotroceni să fie văzut ca partener în procesul de educaţie și formare a elevilor talentaţi, originali şi creativi, nu doar ca organizator al programului şi îi încurajăm pe toţi cei care vor participa să își transforme ideile în proiecte de succes”, a declarat directorul general al Muzeului Național Cotroceni, Liviu Jicman.

Concursul are ca obiectiv crearea unor lucrări de artă vizuală inspirată din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni sau de personalitățile și momentele istorice care și-au legat numele de acest spațiu. Lucrările selectate în cadrul concursului vor fi prezentate într-o expoziție virtuală inaugurată pe 10 iulie, la aniversarea înființării muzeului.

Acestea vor aborda medii variate (pictură, sculptură, grafică, fotografie, video art, animație, instalație, arte decorative, tehnici mixte etc.), urmărind prezentarea patrimoniului într-o manieră inovativă. Mai multe informaţii despre Cotroceni Creativ Junior pot fi găsite în Brieful concursului şi în Regulamentul de participare, publicate pe pagina muzeulcotroceni.ro, în secţiunea Proiecte.

Juriul, alcătuit din Ioana Ciocan, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici, Cosmin Năsui, curator şi critic de artă, Liviu Sebastian Jicman, director general al Muzeului Naţional Cotroceni şi Anastasia Stoiciu, artist vizual, va selecta 7 lucrări care vor primi câte un premiu în valoare de 500 de lei. Alte 13 lucrări vor fi integrate în secţiunea artiști de urmărit a expoziţiei online.