260 de profesori au susținut, la sfârșitul săptămânii, proba scrisă pentru funcția de director sau director adjunct. 63,74% au obținut note peste 7.00, nu s-a retras și nu a fost eliminat niciun candidat.

Proba s-a desfășurat vineri la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, a început la ora 10.00, iar, din cei 273 de candidați înscriși, 12 au fost absenți, iar unul a solicitat susținerea probei scrise în etapa specială, fiind în izolare.

„Din numărul total de candidați prezenți, 63.74% au obținut note peste 7.00. Nu s-a retras niciun candidat, de asemenea, niciun candidat nu a fost eliminat”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Până duminică, 17 octombrie, candidații au putut depune contestații atât online, cât și la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Acestea vor fi soluționate în perioada 18-20 octombrie, iar rezultatele finale la proba scrisă se vor afișa pe 20 octombrie.

În perioada 21 octombrie – 1 noiembrie, candidații care au obținut peste 7.00 la proba scrisă își vor înregistra opțiunile pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, vor depune documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare.

Pe 28 octombrie se va susține proba scrisă, de către candidații care la data de 15 octombrie s-au aflat în carantină sau izolare. În aceeași zi se vor afișa rezultatele și se vor depune eventualele contestații.

Proba de interviu se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Rezultatele finale se validează în data de 17 decembrie 2021.