Inspectoratul Școlar Județean Bihor anunță că, de la 1 septembrie, 25 de directori vor pleca din funcții. Cauzele sunt multiple, unii nu au mai dorit continuarea, alții s-au pensionat sau au fost numiți în alte funcții, unii sunt incompatibili iar în cazul altora s-a constatat un management defectuos pe parcursul anului școlar 2020-2021.

Din 176 de directori, au rămas pe funcție 147, pentru 4 directori nu s-a decis numirea prin detașare deoarece nu au putut fi contactați directorii actuali în vederea exprimării acordului de detașare pe funcție sau nu s-au identificat persoane disponibile pentru a ocupa o funcție de conducere.

25 de directori nu au mai primit detașare pentru anul școlar 2021-2022 din diferite motive: nu au mai dorit continuarea pe funcție, s-au pensionat (directorul Școlii „Ioan Bogdan” Vașcău), au fost numiți în alte funcții, sunt incompatibili sau a fost constatat un management defectuos pe parcursul anului școlar 2020-2021.

În cinci cazuri situația se prezintă astfel: un director a fost detașat pe funcția de director adjunct, un director a fost propus spre detașare pe o funcție de îndrumare și control, iar trei au fost detașați ca directori in alte unități.

Au fost numiți cu detașare directori noi la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” Aleșd, Grădinița cu Program Prelungit „Floare de Colț” Beiuș, Grădinița cu Program Prelungit Nr.54 Oradea, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Ștei, Liceul Reformat „Lorántffy Zsuzsanna” Oradea, Liceul Tehnologic Nr.1 Cadea, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș, Școala Gimnazială „Szalardi Janos” Sălard, Școala Gimnazială Nr.1 Balc, Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Oradea, Școala Gimnazială „Bocskay Istvan” Cherechiu, Școala Gimnazială „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Oradea, Şcoala Gimnazială Nr 1 Brusturi, Școala Gimnazială Nr. 1 Aștileu, Școala Gimnazială Nr. 1 Cociuba Mare, Școala Gimnazială Nr. 1 Uileacu de Beiuș, Școala Gimnazială Nr.1 Tărian, Școala Gimnazială Nr.1 Derna, Școala Gimnazială Nr.1 Tărcaia, Școala Gimnazială Nr.1 Urviș de Beiuș, Școala Gimnazială Nr.1 Ceica, Școala Primară Nr. 1 Paleu.

„În zilele următoare va fi definitivată și situația directorilor adjuncți, care vor fi detașați în anul școlar următor”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.