Începând de astăzi, toate unitățile de învățământ vor funcționa cu prezență fizică pentru cel puțin o săptămână. Mai sunt totuși 25 de clase cu activitatea suspendată, la care se predă online. 370 de elevi și preșcolari și 127 de cadre didactice sunt infectați cu Covid-19.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bihor a actualizat, în urma centralizării raportărilor din școli, situația referitoare la funcționarea unităților de învățământ în intervalul 14-18 februarie.

Situația cuprinde cele 712 unități de învățământ, la care se adaugă 6 cluburi sportive, Palatul Copiilor din Oradea, Cluburile Copiilor din Marghita, Salonta, Beiuș, Ștei și Aleșd. Astfel, lista cuprinde un număr de 724 unități de învățământ.

Conform ultimelor raportări toate unitățile de învățământ vor funcționa fizic săptămâna viitoare.

„370 de elevi și preșcolari și 127 de cadre didactice erau infectați cu Covid-19 la momentul raportării. 25 clase vor funcționa cu activitatea suspendată, online”, se afirmă într-un comunicat al IȘJ Bihor. Din cele 25 de clase cu activitatea suspendată, cele mai multe (4) sunt la Școala Gimnazială Nr.1 Cubulcut, unde sunt trei elevi infectați, iar câte două sunt la Liceul Internaţional „Agora” Oradea - două cadre didactice sau nedidactice infectate, Școala Gimnazială „Dacia” Oradea - 11 elevi și 3 cadre didactice sau nedidactice infectate și Grădinița cu Program Normal Nr.5 Cubulcut.

Conform statisticii IȘJ Bihor, cei mai mulți elevi infectați cu Covid-19 sunt la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea - 19, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea - 15 și Grădinița cu Program Normal Nr.2 Bulz - 14.

În ceea ce privește cadrele didactice, cele mai multe, 4, sunt la Liceul de Arte Oradea, iar câte trei sunt la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș, Școala Gimnazială „Dacia” Oradea, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei și Liceul Tehnologic „Horea” Marghita.

În ceea ce privește vaccinarea, 98 de școli sau structuri au procent de vaccinare de 100%, iar în 92 nu este nici măcar un singur cadru didactic sau nedidactic vaccinat.