Profesorii, elevii, părinții și specialiștii în educație din societatea civilă sau instituții publice sunt invitați, la sfârșitul săptămânii, la o dezbatere on-line având ca temă proiectele planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional.

Evenimentul are loc online, prin intermediul aplicației Zoom, vineri, 29 ianuarie, între orele 17.00-19.00, iar participarea este gratuită.

Prin această activitate organizatorii urmăresc crearea unui spațiu de reflecție și de dezbatere pentru actorii interesați cu privire la variantele de planuri-cadru lansate în consultare de Ministerul Educației şi Cercetării în această lună. În egală măsură, se dorește ca dezbaterea să ofere un cadru de evaluare a principiilor și criteriilor fundamentale care stau la baza proiectării noului curriculum național.

Evenimentul va avea 2 părți, dezbatere și sesiune de întrebări și răspunsuri. Panelul este alcătuit din reprezentanți ai sistemului educațional din cinci județe diferite, care reprezintă liceul teoretic, tehnologic, vocațional, pedagogic și liceul din zona rurală. Mai multe detalii găsiți pe tinedenoi.ro.

Toți actorii din sistemul educațional care au expertiză sau preocupare precisă în zona resurselor educaționale deschise sunt invitați să participe, pentru a reprezenta, din diferite perspective, sistemul de învățământ: profesori, elevi, părinți, specialiști în educație din societatea civilă sau instituții publice.

Evenimentul este organizat de Asociația „Ține de noi”, împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și Asociația AD REM.