La Mânăstirea „Sfânta Treime” din Bic, județul Sălaj, sâmbătă, 14 mai, s-a desfășurat Conferința de diseminare a proiectului „Clubul Prietenilor TopFormalis”, ediția a VII-a.

Conferința a fost inclusă în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, nr. 36 / 8 octombrie 2021, fiind organizată de Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea. 

În cadrul acestui eveniment academic, au fost organizate două ateliere, moderate de psih. drd. Crina Crețu și psih. drd. Alin Crețu: „Tehnici psihologice de marketing personal” și „Artterapie prin „Flori de creion”, respectiv lansarea cărții de specialitate, scrisă de prof. univ. dr. Valentin Cosmin Blândul, de la Universitatea din Oradea – „Psihopedagogia elevilor cu dificultăți de învățare școlară”. Concret, s-a urmărit conștientizarea participanților, în număr de 50, cu privire la importanța utilizării judicioase a resurselor interne și externe în vederea dezvoltării armonioase a personalității umane. Dintre aceștia, 20 au fost profesori, iar 30 elevi din Satu Mare, îngrijiți de Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului Satu Mare.

Activitatea a fost precedată de o vizită la Muzeul Județean de Istorie și Artă „Ioan Sima” din Zalău, unde au putut fi văzute: expoziția permanentă; Clio High Tech - Anticul Porolissum și Zalăul de la început de secol XX.