Pentru că nu poate rămâne mult timp fără președinte, Senatul Universității își va alege luni, 15 iulie, un nou lider după demisia lui Sorin Curilă. Doritorii își pot depune candidaturile până vineri, la ora 12.00.

Universitarii au decis la începutul săptămânii să aleagă un nou președinte al forului legislativ. Ședința de alegeri va avea loc luni, 15 iulie, iar candidaturile pot fi depuse până vineri, la ora 12.00. Deocamdată nu se cunosc candidații, dar Facultatea de Protecţia Mediului l-a propus pe Cornel Nicu Sabău. Rămâne de văzut care vor fi doritorii.

Fostul președinte al Senatului, Sorin Curilă, și-a dat demisia săptămâna trecută, pentru că senatorii nu au fost de acord să-l absolve de obligativitatea de a vota anularea diplomei de finalizare a studiilor directorului Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, Eugen Popescu. Curilă a susținut că s-ar afla în conflict de interese dacă ar semna, întrucât este prieten cu directorul adjunct al Institutului, Nicolae Brînzea, cel care a semnalat ilegalitatea.

După cum Crișana a scris, directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Popescu, a obținut o diplomă de licență, transformând ilegal un act de studii profesionale, obţinut la un colegiu de medicină tradiţională din Canada, în diplomă de licenţă la specializarea Kinetoterapie a Facultăţii orădene de Educaţie Fizică şi Sport.