Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea a primit, zilele trecute, vizita elevilor de la Liceul Evanghelic din Tharandt, în cadrul unui parteneriat care există între cele două instituții de învățământ de patru ani.

Proiectul presupune două deplasări anuale, scopul fiind, printre altele, îmbunătățirea cunoștințelor de limba germană, familiarizarea elevilor cu modul de funcționare a instituțiilor statului și cunoașterea tradițiilor și culturii ambelor țări.

„Vizita partenerilor noștri din Germania a avut loc în săptămâna 6-13 octombrie 2018. Acest parteneriat durează de patru ani și presupune două vizite anuale: în octombrie, ne vizitează partea germană, iar în aprilie, ne deplasăm noi la ei. Proiectul se adresează elevilor de liceu, cu predilecție claselor IX-XI, și explorează teme diverse: similitudini ale regimurilor comuniste din ambele țări, funcționarea instituțiilor statului, universul restrictiv al închisorilor comuniste, diversitatea culturală transilvăneană etc.”, ne-a declarat prof. Sandra Petruc.

Potrivit interlocutoarei noastre, scopul proiectului este o mai bună cunoaștere a limbii și culturii germane, în ceea ce-i privește pe elevii orădeni, iar în ceea ce privește partea germană, se are în vedere o incursiune în universul săsesc și al șvabilor transilvăneni, pe de o parte, și cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor românești, pe de altă parte.

„În perioada 6-13 octombrie, am desfășurat activități de team-building, cu sprijinul Forumului Democrat German din Oradea, am vizitat Sibiul și împrejurimile acestuia, iar elevii germani au participat și la cursurile noastre”, a menționat interlocutoarea noastră.

Parteneriatul implică 28 de elevi. Anul acesta, au participat 13 elevi din Germania și 15 elevi din România, însoțiți de patru cadre didactice.

„Acest proiect beneficiază de o susținere financiară din partea Liceului Evanghelic din Tharandt, partenerii noștri, prin intermediul dlui Peter Erli, directorul adjunct al liceului, căruia îi mulțumim pe această cale. De asemenea, ne bucurăm de susținerea dlui prof. Nicolae Ungur, directorul instituției noastre și a părinților elevilor români implicați în proiect. Le mulțumim tuturor!”, a conchis prof. Sandra Petruc.