94 de elevi au obținut în acest an rezultate bune la olimpiadele naționale, conform Inspectoratului Școlar Județean Bihor. În plus, elevii bihoreni au obținut 8 calificări în lotul naţional lărgit şi 9 în lotul naţional restrâns pentru olimpiadele internaționale.

Județul Bihor stă bine la rezultatele obținute la olimpiadele naționale. Sau, cel puțin, așa a susținut șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, în ultima conferință de presă, desfășurată ieri, fără a prezenta nicio analiză comparativă cu anii trecuți sau cu situația din alte județe, din care să rezulte acest lucru.

„Din cele 94 de clasări la etapele naționale 13 au fost pe locul I, 17 pe locul II, 8 pe locul III și 56 mențiuni. Avem 8 calificări în lotul naţional lărgit şi 9 în lotul naţional restrâns, ceea ce înseamnă participări la olimpiadele internaţionale”, a spus Horea Abrudan, care a subliniat că mai sunt încă olimpiade în desfășurare sau care urmează să se desfășoare.

Cele 13 premii I obținute sunt: la Olimpiada de Limba și Literatura Română - Ana-Maria Ștefania Sandor de la Colegiul Națoonal „Emanuil Gojdu” Oradea, Olimpiada de Religie - Alianța Evanghelică (Cultul Baptist, Cultul Creștin după Evanghelie, Cultul Penticostal, clasele V-XII) Licee Teologice Baptiste și Penticostale, clasele IX-XII (Teologie Baptistă)) - Daniel Iancu la clasa a XI-a de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea și Ema Turcuș la clasa a X-a de la Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea, la Olimpiada de Religie - Alianța Evanghelică (Cultul Baptist, Cultul Creștin după Evanghelie, Cultul Penticostal, clasele V-XII), Licee Teologice Baptiste și Penticostale, clasele IX-XII - Dan Acsa la clasa a VI-a de la Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei, la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor - clasele XI-XII - Răzvan Catrișcău, de la Liceul de Arte Oradea, la Olimpiada Națională de Chimie - Vlad Iova, de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, la Olimpiada Națională de Geografie - Alex Darius Topai, de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, la Olimpiada Națională de Limba Rromani - Adelina Beatrice Cordovan, de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Maghiară „Mikes Kelemen” - Rázmán Botond, de la Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, la Olimpiada națională de limba și literatura slovacă maternă - clasa a IX-a, Franca L. Agneska Bernadeta, de la Liceul Teoretic „Jozef Kozacek” Budoi, la clasa a XI-a, Rapcian I. Alina Ianka, de la Liceul Teoretic „Jozef Kozacek” Budoi, la Olimpiada Națională de Muzică - interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice - clasele IX-XII - Ion Popa Lianu, de la Liceul de Arte Oradea și la Olimpiada Tehnologii - Industrie alimentară - Analiza produselor alimentare - Dana G. Daria Miruna, de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea.

„Aceste rezultate onorează pe toată lumea. Elevii și profesorii sunt exemple de urmat”, a spus Horea Abrudan, care a mai adăugat că cei mai buni dintre elevi vor fi premiați și în acest an de Inspectorat.