Din octombrie și până astăzi nu a existat o lună în care județul Bihor să nu aibă un semifinalist în concursul pentru liceeni, LicArt. Din păcate, așa cum apare pe site, bihorenii sunt foarte pricepuți la fotografii și lispsesc cu desăvârșire la cealaltă categorie, poezia.

Când vine vorba de fotografii elevii din județul Bihor au și idei, și talent. Doar așa se poate explica prezența lunară constantă în semifinalele concursului LicArt. În luna octombrie a anului trecut a ajuns în semifinale Camelia Cohuț, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”, din Aleșd, cu o fotografie intitulată „Profund”, în noiembrie, aceeași elevă a revenit cu lucrarea „Privind din depărtare”, alături de o altă elevă, Florica-Georgiana Bacter, de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, cu imaginea „Double identity”. În luna decembrie, Florica-Georgiana Bacter a ajuns în semifinală cu alte două fotografii: „Horak” și „Thoughts”, iar în ianuarie 2017 cu imaginea „Dragostea și rodul ei”.

Liceenii care vor să participe la concurs trebuie să intre pe licart.ro şi să se înscrie. Anul trecut, la concurs au participat peste 1.500 de liceeni din toată ţara, iar premiile au depăşit 15.000 de lei. Pe lângă premii, câştigătorii vor merge şi în 2017 într-o Tabără de Creaţie, unde se vor întâlni cu fotografi cunoscuţi şi oameni de litere. LicArt este organizat de Clubul Nouă ne Pasă, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.