Pentru al șasele an la rând, cei mai buni elevi de la examenele naționale au fost premiați. În Bihor, evenimentul s-a desfășurat vineri, 31 august, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor în prezența profesorilor și părinților. În total, au primit diplome și bani 21 de absovenți.

Deși a fost un an modest în ceea ce privește media de la examenele naționale, Bihorul situându-se sub media națională, atât la evaluare națională (promovabilitate 72,25% în Bihor, 73,6% la nivel național) cât și la bacalaureat (promovabilitate 65,1% în Bihor, 67,7% la nivel național) a fost un an bun în ceea ce privește rezultatele individuale. 21 de elevi au luat note de 10 (15 la evaluare și 6 la bacalaureat).

„Aceste note oglindesc munca elevilor și a dascălilor și sacrificiul părinților”, a spus vineri, la festivitatea de premiere, șeful IȘJ Bihor Alin Novac-Iuhas.

Pentru rezultatele la evaluare națională au fost premiați elevii de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea - Daria Briana Ciuta, Daria Dohan, Giulia Carla Alexa Goilean și Ștefan Dan Strungar, de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea - Mara Cărăbaș, Fabian Adrian Domocoș, George Octavian Popovici, de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea - Anna Maria Ciornei, Alexia Stamatiu, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” - Olivia Andrada Popa, de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea - Ștefania Luncan, de la Școala Gimnazială „Dacia” Oradea - Anda Maria Popa, de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea - Victor Paul Caba, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea - Briana Nicola Chirilă și de la Școala Gimnazială Nr.11 Oradea - Tabita Alexa. Pentru notele de 10 de la bacalaureat, au fost premiați: Roxana Gabriela Catana - Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Dan Răzvan David - Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, Oana Alexandra Hepuțiu - Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Ioana-Diana Racolța-Dudaș - Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, Florina-Aurelia Coste - Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș și Andrada-Cătălina Căileanu de la Liceul Teoretic „Constantin Șerban” Aleșd.

Elevii care au luat nota 10 la evaluare națională au primit câte 1.000 de lei iar cei care au luat nota 10 la bacalaureat câte 3.000 de lei.