Mutată on-line din cauza coronavirusului, ediția din 2020 a RIUF (The Romanian International University Fair), un eveniment prin care elevii și studenții se pot informa cu privire la învățământul în străinătate, este un lucru bun, mai ales pentru cei care nu ar fi putut ajunge la București, Timișoara, Iași sau Brașov.

La ediția din luna martie 2020 erau așteptați peste 10.000 de elevi de liceu, studenți, părinți și profesori.

„Siguranța vizitatorilor și a partenerilor RIUF – The Romanian International University Fair este la fel de importantă pentru Grupul Educativa ca facilitarea accesului la informație corectă și directă. Ca atare, în concordanță cu Hotărârea Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, privind interzicerea oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 persoane, suntem nevoiți să anulăm evenimentele planificate pe 14-15 martie în București (Sala Palatului), 17 martie în Timișoara (CRAFT), 19 martie în Iași (Palas Congress Hall) și 21 martie în Brașov (Aro Hotel)”, se anunță într-un comunicat al organizatorilor.

Totuși, oferirea celor mai bune oportunități educaționale pentru tinerii din România rămâne o prioritate pentru cei de la RIUF, astfel că toate activitățile prevăzute la eveniment se mută în cadrul Virtual RIUF, care va fi organizat pe 8-9 aprilie 2020. Virtual RIUF vine în întâmpinarea așteptărilor celor au nevoie de informații complete despre studiul în străinătate și acces la cele mai bune oportunități educaționale. Pe platforma pusă la dispoziție de organizatori participanții vor putea dialoga cu reprezentanții universităților internaționale prin apeluri video sau chat-uri online, vor putea descărca materiale sau resurse cu informații despre domeniile de studiu pe care vor să le urmeze, vor putea participa la webinarii în care vor fi prezentate programe de licență și masterat din peste 10 țări, direct din fața propriului lor ecran și vor putea primi oferte educaționale personalizate. Ulterior celor două zile de eveniment interactiv, toate resursele informaționale vor rămâne la dispoziția participanților pe o perioadă de încă 30 de zile. Mai mult, pe întreaga durată a evenimentului online, consilieri educaționali și vocaționali ai Edmundo, Universalio și Opțiuni de Carieră vor oferi consultanță gratuită celor care încă nu sunt deciși ce program de studiu să aleagă. Evenimentul este gratuit, iar înscrierile se pot face accesând riuf.ro/virtual.

„RIUF este deja o tradiție în România – anul acesta am ajuns la ediția a 26-a. Tinerii și cei ce îi îndrumă (familia, profesorii) se bazează pe acest eveniment pentru a intra în contact cu universități internaționale și din România, pentru a afla care sunt cele mai bune oportunități educaționale la care ar putea avea acces și pentru a învăța din poveștile de succes ale altor tineri români care au studiat în programe internaționale. Pe aceștia și mulți alții îi aducem în fiecare an pentru a oferi informații, opinii şi analize ce pot să faciliteze decizii care vor influența toată viața participanților la eveniment. Într-o perioadă dificilă pentru Romania, pentru a nu sacrifica viitorul tinerilor în fața unei crize medicale și mediatice, venim cu soluții inovative pentru a facilita accesul la o informare corectă și completă, reușind să punem la dispoziția celor interesați cele mai importante resurse pentru dezvoltarea lor personală și profesională”, susține Alexandru Ghiță, președintele Grupului Educativa.

RIUF – The Romanian International University Fair facilitează de 15 ani contactul tinerilor români cu cele mai bune oportunități de studiu din Romania și din străinătate. Anual, peste 26.000 de elevi de liceu, studenți, părinți și profesori vor discuta direct cu reprezentanții și studenții a peste o sută de universități din mai mult de 10 țări.