Marţi, 26 septembrie, ziua europeană a limbilor străine a fost sărbătorită în Liceul Don Orione printr-o festivitate de acordare a certificatelor Cambridge obţinute de elevii din ciclul primar şi gimnazial. Diplomele au fost înmânate de prof. univ. Liana Gherdan, reprezentantul Consiliului Britanic, alături de profesoarele Violeta Roman şi Camelia Ene.

În cadrul activităţii, a fost prezentată şi experienţa din Anglia de care au avut parte în vacanţa de vară un grup de elevi ai liceului însoţiţi de prof. de limba engleză Violeta Roman. Programul, intitulat „Cambridge Experience”, le-a oferit elevilor posibilitatea de a vizita câteva dintre cele mai renumite universităţi din Cambridge, de a studia limba engleză cu profesori britanici şi de a experimenta stilul de viaţă într-o familie de englezi.

Prin activităţile desfăşurate la Liceul Don Orione, elevii sunt încurajați să învețe cât mai multe limbi, la orice vârstă, atât la școală, cât și în afara ei, deoarece diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului.

Prof. Violeta ROMAN