Expoziţie de produse culinare specifice Bulgariei şi Belgiei
Elevii de la Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna" din Oradea au sărbătorit, vineri, 21 mai a.c., Ziua Bulgariei şi a Belgiei printr-o expoziţie de produse culinare, care a avut loc la cantina şcolii. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului educaţional de tip Comenius "Europe on a plate" şi s-a bucurat de prezenţa elevilor şi cadrelor didactice ale şcolii.
"În cadrul proiectului Comenius "Europe on a plate", la şcoala noastră se organizează periodic o expoziţie cu produse culinare, după fiecare vizită în ţările partenere în proiect. Ultimele două vizite au avut loc în Bulgaria şi Belgia", ne-a declarat prof. Cristina Dulău. Înainte de a declara oficial deschisă expoziţia şi a savura minunatele mâncăruri pregătite special pentru această ocazie, cei prezenţi au fost invitaţi la un periplu imaginar prin ţările respective, oferit de către elevul Petrişor Morar, din clasa a XI-a A. În continuare, prof. Cristina Dulău, a refăcut prin intermediul imaginilor video filmul ineditei experienţe prin care au trecut elevii. Echipa a fost formată din elevi de la profilul Bucătari-Ospătari, Viorel Chiş, clasa a XI-a F, Alexandru Agud, clasa a X-a F, Raul Ţânţaş, clasa a X-a F, care au pus în practică cunoştinţele acumulate peste hotare. În cadrul expoziţiei de vineri, tinerii ne-au făcut poftă cu câteva produse culinare specifice Bulgariei: Salată Shepard, Mere coapte, Haidouk Grilled Pork, Pui "Kawarma", supă ţărănească de pui etc., precum şi Belgiei: Goffre, Pui "Waterzooi a la Gantoise", Roşii umplute cu creveţi, rulouri de şuncă cu ţelină etc. La final, atât elevii, cât şi profesorii prezenţi au fost invitaţi să servească din mâncărurile gătite. "Scopul acestei expoziţii a fost ca elevii şi profesorii din şcoală să cunoască obiceiurile culinare ale ţărilor partenere în proiect. După vizita elevilor noştri în Bulgaria şi Belgia, în octombrie vor veni ei la noi", a conchis prof. Cristina Dulău.
Felicitari doamna profesoara Dulau! Sunteti extraordinara. Va iubim!