La Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Oradea, a avut loc, marți, 11 aprilie, vernisajul unei interesante expoziții pe teme pascale. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului educativ local „Sfintele Paști la Români”, coordonat de ec. Mioara Arusoaei și de prof. Valeria Florentina Bunica.

 

Evenimentul a fost organizat de Asociația de părinți „Noi și copiii noștri” a Școlii „Octavian Goga” Oradea, în colaborare cu Școala „Octavian Goga”, Liceul de Arte, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” - Filiala Ioșia.

Expoziția a fost vernisată de prof. Ioan Mocan, directorul Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” Oradea, și de Nadia Bochiș, președinta Asociației de părinți „Noi și copiii noștri”.

În holul de la intrarea în instituție, au fost expuse lucrări (desen, pictură, colaj, felicitări, decorațiuni pascale, rețete de bucate tradiționale) realizate de elevii din clasele pregătitoare A, B, I A, B, C și a II-a A, sub îndrumarea directă a cadrelor didactice Adelina Moga, Gheorghina Lemnian, Florica Șandra, Ioan Pop, Monica Purtan și Elena Moca.

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului educativ local „Sfintele Paști la Români”, proiect coordonat de ec. Mioara Arusoaei și prof. Valeria Bunica. Responsabili de proiect sunt Asociația de părinți „Noi și copiii noștri” a Școlii „Octavian Goga” Oradea, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Oradea – director, prof. Ioan Mocan și Liceul de Arte Oradea - director, prof. Mihaela Bondor.

„Scopul acestui eveniment este de a-i conștientiza pe copii cu privire la importanța Sărbătorii Pascale și, totodată, de a-i ajuta să se bucure de rezultatele muncii lor. Totodată, am urmărit dezvoltarea factorilor afectiv-emoționali și a atitudinii creative la copii”, ne-a declarat Mioara Arusoaei, auditor la ISJ Bihor și coordonator al proiectului.

Lucrările pot fi admirate până vineri, 14 aprilie, în holul mare al Școlii „Octavian Goga” din Oradea, după care o parte dintre ele vor fi duse la filiala Ioșia a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”.