După ce, la începutul lunii, Oradea a găzduit Olimpiada de fizică, miercuri, la Filarmonica de Stat, a avut loc festivitatea de deschidere a Olimpiadei de Religie Romano și Greco-Catolică.

La Olimpiada de religie - Cultele Romano-Catolic - limba română și Greco-Catolic, clasele V-XII, Colegii sau Licee teologice catolice și greco-catolice, clasele IX-XII, participă 165 de elevi calificați din 17 județe: Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoșani, Braşov, Cluj, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea și București și este găzduită de Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea.

Până duminică, pe lângă activitățile specifice competiției, elevii vor avea parte și de un program cultural și religios, care cuprinde vizitarea unor obiective din Municipiul Oradea și județul Bihor, respectiv participarea la o conferință care va fi susținută astăzi în Catedrala Greco-Catolică  „Sfântul Nicolae ” din Oradea, de la ora 19.00.

Competiția este organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 22 aprilie, la ora 11.30, la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea.

Olimpiadă de religie pentru cultele Romano și Greco-Catolice nu va fi ultima care va avea loc în Oradea. Între 3 și 7 mai, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” va găzdui Olimpiada „Cultură și spiritualitate”, cu participarea a 280 de elevi, 55 de însoțitori și 45 de membri de comisie. Pe 5 și 11 iunie, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, va avea loc Olimpiada „Tinerii dezbat”, la ea urmând să participe 150 de elevi, 50 de însoțitori și 82 de membri în comisii.