Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023 și-a desemnat câștigătorii. Directorul Anului 2023 a fost desemnată Raluca Mariana Cozma, de la Școala Gimnazială „Ion Ghica”, din Iași, dar printre finaliști s-au aflat și Alexandru Octavian Mihai Stoica, de la Liceul „Don Orione”, din Oradea, și Matei Adrian Botici, de la Școala Gimnazială „Alexandru Roman” din Aușeu.

Evenimentul s-a desfășurat pe 9 octombrie la Ateneul Român. Peste 200 de directori din toate județele țării s-au înscris anul acesta pentru una dintre cele patru categorii de premii: Inovare, Egalitate de Șanse, Antreprenoriat, precum și marele premiu, Directorul Anului 2023.

Pe scena Ateneului Român au urcat directori ale căror povești de succes au impact real în transformarea școlilor pe care le conduc și pot fi exemple de urmat. La categoria Antreprenoriat a fost premiată Diana Brătucu, de la Școala Gimnazială „Traian”, din Craiova (jud. Dolj), premiul pentru Inovare a fost câștigat de Vasile Benedek, de la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”, din Șimleu Silvaniei (jud. Sălaj), iar cel pentru Egalitate de Șanse merge la Rosemarie Delia Cocoană, de la Școala Gimnazială Eșelnița (jud. Mehedinți).

La ediția din 2023, Directorul Anului a fost desemnată Raluca Mariana Cozma, de la Școala Gimnazială „Ion Ghica” din Iași. Aceasta a fost premiată pentru implicarea și reușitele de care a dat dovadă, precum renovarea și reabilitarea întregii școli, dar și a spațiilor din exteriorul acesteia. Mai mult, din 2019, când a fost numită în funcția de director și până acum, a atras fonduri în valoare de peste 787.000 euro pentru proiectele din școală.

Câștigătorii au fost selectați printr-un proces riguros în care au fost implicați peste 70 lideri din business și experți în educație.

Doi dintre directorii finaliști din acest an au fost din Bihor, ambii nominalizați la categoria Egalitate de Șanse: Alexandru Octavian Mihai Stoica, de la Liceul „Don Orione”, din Oradea, și Matei Adrian Botici, de la Școala Gimnazială „Alexandru Roman” din Aușeu.

Directorii câștigători vor primi câte un premiu de 3.500 de euro, dar și un loc în Programul de Transformare a Școlilor din România, lansat în această toamnă de AVE.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este la a șaptea ediție, iar acest eveniment devenit deja tradiție are rolul de a oferi sprijin și recunoaștere directorilor de școală.