240 de directori de școli din țară au fost nominalizați la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023. Printre ei s-a aflat şi profesorul Alexandru Stoica, directorul şi omul care sfinteşte locul la Liceul Don Orione Oradea.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023, organizată de Asociația pentru Valori în Educație (AVE), pentru al șaptelea an consecutiv, și-a desemnat câștigătorii, luni seară, la Ateneul Român. Astfel, patru directori de școală din România, care au transformat viețile elevilor, dar și școlile pe care le conduc, au fost premiați pentru proiectele în care s-au implicat în anul școlar 2022 – 2023. Directorul Anului 2023 a fost desemnată Raluca Mariana Cozma, de la Școala Gimnazială „Ion Ghica” din Iași.

Peste 200 de directori din toate județele țării s-au înscris anul acesta pentru una dintre cele patru categorii de premii: Inovare, Egalitate de Șanse, Antreprenoriat, precum și marele premiu, Directorul Anului 2023.

Profesorul Alexandru Stoica, directorul Liceului Don Orione Oradea, a fost nominalizat la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023.

„Doresc să-mi exprim întreaga considerație pentru demersurile pe care Asociația pentru valori în educație – AVE România le-a făcut în ultimii ani în direcția promovării unei educații de calitate. Promovarea unor povești de succes, descoperite în școlile din țara noastră, trebuie să fie privită ca exemplu de bune practici, ca dovezi reale ale faptului că vechiul proverb, „omul sfințește locul” este mai actual ca oricând în zilele noastre. Pentru mine, a mă afla printre finaliștii acestei Gale este o onoare deosebită, un semn care-mi dă putere să continui, o certificare a muncii mele și a echipei mele de la Liceul Don Orione din Oradea. Din fericire, sunt înconjurat de oameni de excepție, care iubesc școala și înțeleg rolul educației și rolul nostru ca dascăli, dar și importanța inovației la nivelul infrastructurii școlare. Mediul în care ne derulăm activitatea, materialele didactice cu care lucrăm, alături de vocația de dascăl, pot să facă minuni pentru elevi, aducând bunăstare în comunitățile noastre. Relația cu mediul de afaceri și beneficiul dat de profesioniștii din producție, care lucrează cu elevii noștri, dau plus valoare actului didactic și demonstrează că, atunci când vrem, se poate. Sunt mândru că sunt dascăl și, totodată, sunt mândru de tot ceea ce înseamnă Liceul Don Orione și comunitatea din jurul lui”, a spus prof. Alexandru Stoica. Alături de acesta, pe lista de nominalizați s-a regăsit și prof. Matei Adrian Botici, de la Școala Gimnazială „Alexandru Roman” din Aușeu.